lauantai 13. heinäkuuta 2013

Kisakuulumisia

Kesän kisat eivät ole sujuneet odotusten mukaan, ja se on ollut iso pettymys, se on pakko myöntää. Syitä  voi löytyä monia, mutta toivoa kisavireen löytämiseksi ei ole kuitenkaan vielä menetetty. Suurimpana ongelmana on ollut, että jalat tuntuvat kisassa väsyneeltä ja tukkoiselta, ja painavilla jaloilla on mahdotonta löytää juoksemisen keveyttä ja saada itsestään kaikki irti. Kestävsyyskarnevaaleilla juostu 1500m 4.51, ja pm-kisoissa juostu 800m 2.22 kertoivat, että jotain on selvästi pielessä.

Osaltaan varmasti pitkä kilpailukausi vaikuttaa siihen, että kestävyyspohja on heikentynyt ja elimistö ei ole reagoinut vetoharjoituksiin toivotulla tavalla. Toisaalta kuitenkin tiedän monia urheilijoita, jotka ovat juosseet elämän parhaan kesänsä Yhdysvalloista palattuaan, vaikka heillä on ollut alla jo kaksi kilpailukautta.

Olen myöskin hieman muuttanut harjoitteluani palattuani Yhdysvalloista. Punttia ja vetoharjoituksia on ollut vähemmän ja sen sijaan vauhtikestävyysharjoituksia, pitkiä vetoja ja nopeusharjoituksia on ollut ohjelmassa enemmän. Kesäkuun puoleen väliin asti tuntui, että jokainen treeni meni toinen toistaan paremmin ja kunto nousi treeni treeniltä. Sen jälkeen hyvä vire jatkui treeneissä, mutta todellisuudessa taisin juosta harjoitukset liian kovaa sen hetkiseen kuntoon nähden. Kuuden kilsan vk kulki ennätysvauhtien tasoa ja kilsan vedotkin yhtä kovaa kuin ennätyskunnossa.

Niinpä olenkin nyt viimeisen kymmenen päivän aikana keventänyt harjoittelua, ja tehnyt lyhempiä ja kevyempiä vetoharjoituksia ja koittanut löytää juoksun helppouden. Huomenna menen juoksemaan Orimattilaan 1500m, ja siellä nähdään onko juoksuvirettä löytäny ja kisan lopputulos paljolti määrää loppukauden kilpailua ja harjoittelua.

Loppuun haluan kuitenkin vielä kirjoittaa, että mihkään epätoivoon en kuitenkaan ole vaipunut koska tiedän, että oma tilanteeni on hyvä moniin muihin urheilijoihin nähden, koska en ole loukkaantunut ja pystyn juoksemaan terveillä jaloilla; se on kuitenkin se, mitä jokainen juoksija haluaa tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti