lauantai 18. huhtikuuta 2015

Aqua xyclingistä mielikuvitusaitoihin

Kevään harjoittelu oli sujunut hyvin, kunnes kevään kovimman viikon jälkeen pohkeeseen iskenyt kramppi pakotti olemaan juoksematta 10 päivää ja pohtimaan senkin jälkeen, miten pohje saatiin kestämään juoksua. Onneksi oli mistä valita: vesijuoksu, pyöräily, cross trainer ja täällä myös aqua xycling tulivat korvaamaan juoksuharjoittelua. Fysioterapeutin käsittelyn, akupunktion sekä usean hieronnan jälkeen pohje alkoi vihdoin rentouta ja ottaa vastaan iskutusta.

Olenkin pystynyt jatkamaan täysipainosta harjoittelua täällä Portugalissa. Ensimmäisellä viikolla mukana oli vielä paljon korvaavaa harjoittelua, mutta nousujohteinen juoksun lisääminen ja omatoiminen lihashuolto auttoivat jalkoja kestämään lisääntyvää iskutusta.

Ensimmäisen viikon yhtenä palauttavana harjoituksena oli myös aqua xycling. Päätimme Kaisan kanssa lähteä kokeilemaan, millaista on portugalilainen ryhmäliikunta, kun xycling-pyörät on tiputettu veteen ja kummankin portugalin kielen taito on hyvin rajoittunutta.

Jonotimme tunnille, koska uimahallin jäsenet olivat ensisijalla aqua xyclingiin. Saimme paikat, maksoimme vitosen, puimme uikkarit päälle ja vedimme uimalakit päähän. Uimalakkihan oli tärkein asia portugalilaisessa uimahallissa käydessä, ei ollut niin oleellista, muistiko käydä suihkussa ennen uintia, mutta lakki piti päässä olla.

Aqua xycling-tunti alkoi paikalliseen tapaan hieman myöhässä. Musiikki pauhasi ja miesohjaaja hyppäsi pyöränsä päälle. Tunti osoittautui erittäin hauskaksi (en muista koska olisin hymyillyt yhtä paljon treenatessa), sillä tunnilla sekä poljettiin seisten ja istuen sekä tehtiin lihaskuntoa pyörää apuna käyttäen. Aina kun ohjaaja ei käsin viittomalla pystynyt näyttämään, mitä veden alla olevan pyörän kanssa tehtiin, hän nousi altaan vieressä olevan pyörän päälle näyttämään. Tunnista jäi erittäin hyvä fiilis ja sen jälkeen oli aika käydä uimahallin saunassa (siinä pienessä puisessa kopissa uima-altaan reunalla).

Sen lisäksi, että Vila Real de San Antonion uimahalli on tullut tutuksi, olen päässyt myös tekemään erittäin laadukkaita harjoituksia juosten. Viime viikon lauantaina juoksin kevään parhaimman kiihtyvän kympin maastossa (41.57), eilen tein 8*500m 1.41-keskiarvolla pääosin hiekkatiellä. Useiden vk-harjoitusten lisäksi mukana on ollut myös kevääseen kuuluvaa mäkijuoksua (2*6*120m).

Silloin, kun mukana on paljon määrää ja laatua, on ollut myös tärkeä pitää mukana riittävästi erilaisia liikkuvuusharjoituksia. Olin aiemmin nähnyt yhden suomaisjuoksijan tekevän aitakoordinaatioita, vaikka harjoituskentällä ei varsinaisia aitoja ollutkaan. Torstain aamulenkin yhteydessä pysähdyin samaiselle kentälle tekemään liikkuvuutta ja mielikuvitusaidat olivat mukana myös omassa harjoituksessani. 

Terveisiä aqua xyclingistä (uimalakit otettiin kuvien ajaksi pois päästä)

Terveisiä  torstain aamutreeneistä - mielikuvitusaidat  menossa!


Ja loppuun vähän keskivartalon pitoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti