perjantai 25. tammikuuta 2013

Are u ready to rock 'n' roll?

Tässä hieman tunnelmia siitä, miten me täällä Teksasissa valmistaudumme kisaamaan.

Aurinkolasit on hyvä olla aina mukana ja myös sateisena päivänä ne otetaan tohon otsalla - ihan vaan varalle, jos se aurinko alkaa paistamaan tai muuten menestys häikäistä. Ehdoton matkustusvaruste on myös varvassandaalit eli fliflopit, koska ne on niin mukavan viileät jalkaan. Ja jos on kylmempää niihin ängetään sukka, vaikka se ei oikein istukaan siihen etuvarpaaan ja toisen varpaan väliin menevään kohtaan. Matkustuspaita on myös erikseen määritelty, se on harmaa SHSU:n T-paita, joka sitten kisapaikalla vaihdetaan oranssiin tai mustaan veryttelypaitaan kilpailupäivästä riippuen.

Matka kisapaikalle alkaa jännittynein mielen, ja suurin osa urheilijoista laitteet kuulokkeet korvilleen ja alkaa kuunnella musiikkia rakkaasa Iphonestaan. Kisapaikalle saavuttuaan laitetaan SHSU:n leiri pystyyn, ja on lounaan aika. Lounaaksi on tarjolla täytetty patonki, sipsejä, iso keksi ja vettä tai urheilujuomaa juotavaksi, terveellistä urheilijaruokaa siis!

Kaikki veryttelevät oman aikataulunsa puitteissa ja kilpailuhalliin siirrytään vain muutama minuutti ennen lähtöä. Aistittavissa on selvää jännitystä, ja kovaa halua päästä radalle näyttämään, kuinka kovaa täällä on treenattu.

Ehkä suurimpana erona suomalaiseen urheilukulttuuriin näkyy vahva itseluottamus. Urheilijoiden kasvoilta näkee hymyn ja rentouden, ja he todella uskovat ylittävänsä itsensä tänäänkin. Valmentaja varmistaa vielä, että kaikki on kunnossa ja kysyy: "Are u ready to rock 'n' roll?" Hän toivottaa tsemppiä ja on aika siirtyä kilpailemaan.

Ja kilpailuhallissa on niin kova kannustus ja melu, että vain valmentajan ohjeet voi jotenkin erottaa kilpailun aikana. Tarkoitus on juosta mahdollisimman kovaa, mutta ennen kaikkea myös kilpailla ja taistella jokaisesta sijoituksesta ja pisteestä yliopistollemme.

So I am ready to rock 'n' roll! Racing in the mile in the University of Houston tomorrow!

1 kommentti: