perjantai 8. helmikuuta 2013

Lähtölaskenta on alkanut

Lauantain kisa sujui hyvin,  ja maaliin tulin kahdeksantena uudella 3000m enntyksellä, joka kirjattiin konvertoinnin myötä nyt lukemiin 10.31. Toinen kilometri oli liian hidas ja turhan varovainen, mutta loppu oli taas vahva, ja tuli maaliin 8. juosten viimeisen kilometrin 3.30 pintaan. Kestävyyttä oli tullut selvästi lisää, ja juoksu oli vahvaa, ja eikä missään vaiheessa tullut selvää väsymystä ja vauhdin hiljentymistä.  Olin siis ensimmäistä kertaa pistesijoilla, ja toin koululla pisteitä. Näitä pistesijoja on tarkoitus tottaa tulevaisuudessa lisää.

Tästä kisasta alkoi myös lähtölaskenta sisähallin Eteläisen konferenssin mestrauuskisoihin Oklahomaan, ja aikaa niihin kisoihin oli 21 päivää. Tänään  aikaa on enää 15 päivää ajoittaa hallikauden huippukunto kyseisiin kisoihin. Ja tavoitteet kyseisissä kisoissa on kovat: Pyrimme voittamaan eteläisen konferenssin mestaruuden sekä naisissa että miehissä, lisäksi pyrimme tulemaan maaliin ensimmäisenä naisten keskimatkojen viestissä, ja tottakai tavoittelen uutta ennätystä ja hyvää sijoitusta 3000m:lle. Se on nyt todennäköisesti matka, jolla kilpailen kyseissä kisoissa viestin avausosuuden (1200m) lisäksi. Mutta yksikään näistä tavoitteista ei tule itsestään, vaan jalka on pidettävä kaasulla tiukasti (näin meidän valmentajilla on tapana sanoa täällä), ja  kaikessa tekemisissä näkyy tavoite onnistua näissä kisoissa.

Kun näin tämän viikon ohjelman, ajattelin, että miksi minulla on näin kova treeni viikko tulossa. Kysyin valmentajalta ja hän vastasi, että tiedän että olet kunnossa ja terveenä, ja pystyt viemään kyseisen viikon lävitse. Niimpä päätin ottaa tämän yhden vuoden kovimmasta viikoista haasteena ja tehdä kaikkeni, jotta onnistuisin treeneissä ja palautuisin aina niiden välillä.Tämä viikko koostuu kolmesta kovasta harjoituksesta: 3*3*300m vedoista 100m hölkkä palautuksella (1500m vauhti ja alle) , 2*(2*1000m+400m/3 min) 3000m- 1500m kisavauhdilla, ja 8 kilometrin kiihtyvästä vk-harjoituksesta (n.4.40->3.40).


Ja ainakin 2 ensimmäistä ahrjoitusta sujuivat hyvin: 300m vetoharjoitus oli yksi kovimmista harjoituksista, mitä olen ikinä tehnyt, mutta siitä tuli samalla yksi lempiharjoitukseni, koska se vastasi niin hyvin 1500 m kilpailua. 1. ja 2. veto eivät tuntuneet niin pahoilta, mutta kolmannessa vedossa alkoi joka sarjassa tuntua väsymystä, koska palautus oli vähäinen ja väsymys kerääntyi loppua kohti.  300m vetojen keksiarvo oli 55,4, ja olin tyytyväinen tähän, koska kuukautta aikaisemmin juoksin 10*300m 2 min palautuksella 55,2 keskiarvolla, joten kunto oli selvästi noussut. Ja ehkä myös irttiottokyky, sillä muutama minuutti meni nurmikolla puuskuttaen tämän treenin jälkeen. (Viimeisessä vedossa mietin, että kyl nää jenkit on hulluja, kun tällaisia juoksuttaa, mutta harjoituksen tehtyäni tiesin, että hyväähän tää mulle loppujen lopuksi tekee!) Torstaina vuorossa oli tonnin vedot, ja ne meni yllättävän hyvin siihen nähden kuinka kova tiistain harjoitus oli. 3.39, 3.36, 1.15 (400m), 3.35, 3.27, ja 1.12 (400m). Ja olin iloinen, että pystyin juoksemaan rennosti kyseiset vetoajat.

Blogin alta löytyy tämän viikon kokonainen harjoitusohjelma, ja harjoitusten lisäksi päivittäin käytän aikaa 45-60 min aikaa lihashuoltoon, joka koostuu kylmä-altaasta, lämpö- ja kylmä pakkauksen käytöstä, venyttelystä, hieronnasta, ja omasta hieronnasta foam rollerilla! Lisäksi joka päivä otan ainakin yhdet päiväunet, ja pyrin varmistamaan, että öisin nukun ainakin 8 tuntia. Eilen kävin myös ravintoterapeutilla, jotta ruokavalio tukisi mahdollisimman hyvin harjoittelu ja mahdollistaisi parhaan mahdollisen palautumisen. Eli ihan tosissaan täällä treenataan ja työskennellään yhteisen tavoitteen eteen reilun 2 viikon päässä!

Lopuksi täytyy vielä mainita, että tiistaina olin niin hermona ennen 300m vetoharjoitusta, että verytellessä sanoin päävalmentajalle, että juoksu on mun työ ja koulu mun harrastus. Ja hän sanoi, että tykkään tosta asenteesta! Eilen hän sitten kysyi: "No Johanna, mihin aikaa juokset konferensissa 3000m?" Annoin muutaman vaihtoehdon, ja nähtäväksi jää kumman meistä veikkaus osui lähemmäksi.

Ma Ap. Puntti ja cross trainer; Ip. Nopeusharjoitus, rytminvaihtovetoja 4*90 m, verr. 10km
Ti: Ap. Kevyt pk 7 km ja liikkuvuusharjoitukset; Ip. 3*3*300m/100m hölkkää/4min, verr. 8km
Ke: Ap. Puntti ja cross trainer; Ip. Pk 10km ja liikkuvuusharjoitukset
To: Ap. Kevyt pk 5 km; Ip. 2*(2*1000m/3min+1*400m/3min), verr.7km
Pe: Ap. Cross trainer 30 min +lantion alueen kuntopiiri Ip. Hieronta
La: Ap. 8 km vauhtikestävyys, verrat 8km
Su: Ap. Pk puolipitkä 12 kmTunnelmia 3000m kisasta Kansasista, Wichita State Univeristystä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti