lauantai 10. toukokuuta 2014

Lempäälän SM-maastot

Päivä ei voisi alkaa paremmin kuin kuulemalla Maamme-laulu aamulenkillä. Ja vielä kun sen laulaa tuttu treenikaveri kauniilla äänellä, kiitos Essi Mäkinen! Viime vuonna samaan aikaan käsi nousi sydämelle Yhdysvaltain maammelaulun myötä ja kyseessä olivat Eteläisen Konferenssin Mestaruuskisat Oklahomassa. Seuraavana päivänä, äitienpäivänä, juostiin 1500 metrin finaali. Valmentaja ei luvannut antaa väliaikoja, eikä niitä valtavassa kannustuksessa olisi kuitenkaan kuullutkaan. Juoksin kuitenkin 1500 metrin ennätyksen.

Vaikka mieli palajaa välillä takaisin Teksasiin, varsinkin juuri nyt mestaruuskisojen aikaan, on samanlaista tunnelmaa ja kannustusta luvassa myös huomenna Lempäälässä. Koen Lempäälän maastot kotimaastokseni, sillä ehdin edustaa Lempäälään Kisaa 12 vuotta kahdeksa vuotiaasta lähtien. Edelleen kisoissa ja Lempäälässä vieraillessani vanhat tutut ja seurakaverit tulevat juttelemaan ja kysymään kuulumisia. Se saa tuntemaan olon kotoisaksi. Uskaltaisin myös sanoa, että huomenna radan varresta löytyy monta tuttua kannustamasta. Kiitos jo etukäteen niistä kannustavista sanoista, niitä todellakin tarvitaan naisten 6 kilometrilla. Matkana on siis 6 km kello 15.25 ja radalla on 4 Urheiluliiton juoksijaa, joista vain 3 parasta tulee olemaan joukkueessa. Taistelu tulee siis olemaan kovaa, mutta mustakeltaiset kisakynnet on teroitettu.

Vaikka edustan nykysin Turun Urheiluliittoa, ja vastaanotto seurassa on ollut erittäin lämmin, sydämessäni elää edelleen pieni Lekin peukku (joka on siis Lempäälän Kisan logo). Peukun voidaan ajatella merkitsevän monta eri asiaa, mutta minulle se on aina merkinnyt hyvää yhteishenkeä, rehtiä kilpailua ja toisten tsemppaamista. Sattumaa tai ei, ”Tsemppiä” oli myös ainoa sana, jonka opetin joukkuekavereilleni Teksasissa. Tiedän, että se ei ollut kaikista helpoin sana, mutta koin, että se oli kaikkein tärkein sana urheilun kannalta, mitä heidän pitäisi oppia.

Niinpä haluankin toivottaa kaikki kisailijat, huoltajat ja katsojat tervetulleeksi Lempäälään! Tsemppiä ja menestystä huomiseen kisaan! Viivalla nähdään 15.25!

Peukut pystyyn! Lempäälän Kisan Grand Old Man Antero Korhonen toivottaaa kaikki kisailijat tervetulleeksi Lempäälän.


Linkki SM-maastojen kotisivuille:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti