sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Tavoitteet vievät eteenpäin

Tavoitteet ovat aina vieneet minua elämässä eteenpäin. Joskus ne ovat olleet pieniä, joskus suurempia, mutta joka kerta ne ovat olleet hyvä sille, miksi huonoinakin päivinä innostun lähtemään lenkille tai pystyn motivoitumaan asioihin, jotka eivät minua oikeastaan kiinnosta.

Tavoitteissa parasta on se, että ne palkitsevat. Kun valitsee tavoitteet oikein, myös matka, jonka kulkee tavoitteeseen, saa hymyilemään. Toisaalta tavoitteet ovat opettaneet sen, että monia asioita on mahdollista saavuttaa, kun vain työskentelee kovasti ja laittaa sydämensä peliin.

Viime viikolla yksi elämän tavoitteista täyttyi, kun gradu oli painettu kansiin ja kaikki paperit kauppatieteiden maisterin tutkintoa varten oli täytetty. Olo oli helpottunut, mutta samalla mieleen nousi kysymys, oliko tämä nyt tässä? Eikö tämä vaatinut tämän enempää? Toisaalta tajusin, että olin aika väsynyt ja antanut kaikkeni – mutta se oli tapahtunut pidemmällä aikavälillä kuin vain muutamissa viikoissa tai päivissä. Lisäksi markkinoinnin opiskelu kauppatieteellisessä oli juuri se minun juttuni, joten 5,5 vuotta kestänyt opiskeluaika oli antanut paljon enemmän kuin se oli ottanut. Sen aikana olen kasvanut valtavan matkan henkisesti ja uudet ihmiset ovat rikastuttaneet elämääni.

Nyt kun olen saavuttanut yhden tavoitteen, edessä siintävät uudet tavoitteet. Ne vievät elämässä eteenpäin. Yhtenä suurimpana näistä tavoitteista ovat ensi kesän kisat. Espanjan leirillä aloin uskoa, että ensi kesänä juoksen taas kovaa ja uskalsin suunnata katseeni tulevaan.

Espanjan leirin jälkeen treenit ovatkin sujuneet nousujohteisesti ja joka treenin jälkeen nautin enemmän juoksemisesta. Torstaina juoksin 8*500m 200m kävelyhölkkäpalautuksella. Kun viimeisen vedon jälkeen kello pysähtyi 1.33,7, jäin radan pintaan puuskuttamaan ja hymyilemään. Ensimmäisen kerran sain vetotreenissä irti ja sopiva maitohappo antoi lisäpotkua viimeisiin vetoihin. Eilen juoksin räntäsateessa 10 km reippaan ja vaikka alku tuntui vaikealta, loppu kulki jo paremmin.Loppuverkassa mietin, että jollain hullulla tavalla vaan nautin tästä. Joka päivä tulen hieman paremmaksi.


Sanotaan, että kesän juoksijat tehdään talvella, ja joten nyt on se aika, kun kesän tavoitteiden eteen on työskenneltävä entistä kovemmin. Näillä ajatuksilla on hyvä lähteä uuteen treeniviikkoon.

Nämä Espanjan maisemat motivoivat juoksemaan myös Suomen räntä- ja vesisateissa.

Yhtenä tavoitteena on juosta Aurajoen Yöjuoksu huhtikuun 25.4.2015. Tarkkuusmitattu kymppi on oiva tapa lähteä testaamaan kevään kuntoaan, joten mikset myös sinä merkkaisi tapahtumaa almanakkaasi? Linkki Aurajoen Yöjuoksun kotisivuille löytyy blogini oikeasta reunasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti