sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Perusasioiden parissa

Syksy on tärkeää peruskuntoharjoittelun aikaa. Syksyn aikana luodaan pohja kesän tuloksille, ja niinpä vain hyvin rakennettu pohja voi taata hyviä tuloksia läpi kesän kilpailukauden. Oma harjoitteluni on sisältänyt peruskunnon rakentamista, ja tavoitteena on ollut viedä perusharjoitukset läpi ehjästi ja ilman, että oikea jalkaterä kipeytyy. Tässä on onnistuttu melko hyvin, ja ensimmäisten viikkojen juoksuharjoittelu on nyt takana. Viikkoon on kuulunut 2 vauhtikestävyysharjoitusta, punttiharjoitus, nopeusharjoitus, pitkälenkki ja 2 kertaa viikossa kuntopiiriä tai pilatesta. Lisäksi kaikki palauttavat harjoitukset olen tehnyt joko pyörällä, cross trainerilla tai vedessä ja niitä on kuulunut viikkoon noin 3-4 kertaa. Fysioterapeuttini kanssa olemme myös lähteneet vahvistamaan oikeaa jalkaa ja erityisesti oikean jalkaterän aluetta.

On ollut ihana huomata, että kunto palautuu aika nopeasti, ja nousee pikkuhiljaa takaisin siihen, mistä syksyllä lähdettiin. Tietenkään se ei vielä riitä, mutta lähes jokaisessa kovassa harjoituksessa olen tuntenut, että tänään pystyn juoksemaan taas vähän kovempaa. Jenkkivalmentajani sanat ovat tulleet monesti mieleen: ”Joka ilta on tarkoitus mennä nukkumaan pikkuisen parempana kuin oli herätessään.”

Syksyyn on sisältynyt myös paljon opiskelua, jotta keväällä voisi ottaa sitten vähän kevyemmin. Opiskeluun on sisältynyt pääosin maisterivaiheen pakollisia kursseja sekä markkinoinnin syventäviä opintoja. Markkinointia opiskellessa olen monesti huomannut markkinoinnin ja juoksun välillä monia yhteisiä piirteitä. 

Viime viikolla koulussamme luennoi mainonnan ja markkinointiviestinnän ammattilainen Yhdysvalloista, Larry Percy. Hän laittoi meidät pohtimaan sitä, että millaiset mainokset ovat tehokkaita ja vetoavat kohderyhmään. Hän toi myös esille, että markkinoinnin perusasioiden pitää olla kunnossa, jotta mainos voi olla tehokas. Esimerkiksi yrityksen mainoksella täytyy olla selkeä kohderyhmä ja mainonnan pitää olla jatkuvaa, jotta brändin tunnettuus lisääntyy ja se vaikuttaa myös asiakkaiden ostopäätöksiin. Olen huomannut tämän yhtymäkohdan markkinoinnin ja urheilun välillä ennenkin, mutta oli mielenkiintoista kuulla se myös alan huippuammattilaisen suusta. 


Markkinoinnin ja urheilun yhteneväisyyksiä tuli esille myös viime viikolla Turussa järjestetyssä mainonnan ja markkinointiviestinnän ammattilaisille suunnatussa Mainostorstai-tapahtumassa, jossa näytettiin useita Cannes-juhlilla palkittuja mainoksia. Yksi palkituista mainoksista oli Lontoon Paraolympialaisia mainostanut mainos. Ainakin itselleni se nosti tunteet pintaan ja kertoi sen, että ketkä ovat niitä meidän elämän superihmisiä ihan oikeasti: vammaisurheiljat. He saavat aivan liian vähän arvostusta osakseen, vaikka he treenaavat vammoistaan huolimatta ainakin yhtä paljon kuin me normaalisarjoissa kilpailevat. He eivät saaneet yhtä hyviä lähtökohtia tähänkään peruskuntokauteen, mutta silti he ovat valmiita taistelemaan mitaleista tulevissa olympialaisissakin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti