sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Valmistautumista hallikauteen

Leiri alkaa lähestyä loppuaan ja jalat alkavat olla myös samaa mieltä: 110 kilometriä viikossa on tehnyt ne hieman väsyneeksi. Anyway, reilu 2.5 viikkoa on kulunut aivan liian nopeasti ja seura on ollut aivan huippua. Tänään Sanni lähti kotiin, mutta onneksi Kaisa tuli tänne viime viikolla ja hyvä seura jatkuu leirin loppuun.

Huomenna edessä on leirin viimeinen kova harjoitus, 12-16*200m 38 sekuntiin hölkkäpalautuksella. Harjoituksella pyritään totuttautumaan 1500m kisavauhtiin, mutta vetojen lyhyys tekee harjoituksesta sopivan totutteluharjoituksen kisavauhtiseen juoksuun. Odotan jo innolla päästä radalla, mutta samalla toivon, että jalat olisivat ehtineet palautua lauantain 8 kilometrin vauhtikestävyysharjoituksesta. Siinä harjoituksessa painelin Sannin perässä ja tuli vähän sellainen SM-maastofiilis, koska viimeinen 2 kilometriä otti jo sen verran koville.

Perusleiriviikko on täällä pääosin muodostunut seuraavasti: Siihen on mahtunut kaksi nopeusvoimaharjoitusta, josta toinen on sisältänyt mäkijuoksua ja koordinaatiota ja toinen aitakoordinaatiota, kuntopallolla tehtyjä voimaharjoituksia ja rullauksia. Lisäksi toinen kehittävistä harjoituksista on ollut vauhtikestävyysharjoitus ja toinen on sisältänyt lyhempiä 1-2 kilometrin vetoja. Lisäksi yksi pitkä ja toinen puoli pitkä lenkki ovat olleet osa ohjelmaa. Viikkoon on myös kuulunut 5 kevyempää lenkkiä  ja yksi päivä on ollut muuta harjoittelua, vesijuoksua ja kuntopiiriä.

Tänään juoksin ensimmäisen lenkkini yksin, ja siinä illan pimetessä ehti miettiä, miten paljon harjoituksella voidaan muokata kroppaa. Viime kaudella en koskaan juossut yli 100 kilometriä viikossa, mutta toisaalta tehot olivat lähes joka lenkillä kovemmat. Vetoharjoituksia olin tehnyt tähän mennessä jo selvästi enemmän ja ensimmäinenkin hallikisa oli jo takana.

Toisaalta kuitenkin nyt olen juossut enemmän vauhtikestävyysharjoituksia ja erityisesti pitkät vk:t kulkevat paremmin kuin koskaan. Lisäksi harjoittelussa on ollut enemmän nopeusharjoituksia, jolla on pyritty siirtämään voimaharjoittelua juoksuun. Tällä hetkellä olo tuntuu paljon harjoitelleelta ja juoksun keveys tuntuu hieman kaukaiselta ajatukselta.


Jos vanhat merkit paikkaansa pitävät, juoksun helppous palautuu kuitenkin Suomessa alkavalla helpolla viikolla ja muutamalla hieman terävöittävällä vetoharjoituksella. Tarkoitus on siis kilpailla hallissa ja jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, puen mustakeltaisen paidan päälleni ensimmäisen kerran 25.1 Jyväskylässä 3000 metrin lähtöviivalla. 
Mukava pappa sattui kuvamaan tän päivän huippuhetket!
Terveisiä mäkitreenistä!

Kestävyysjuoksijan pikajuoksuharjoitus: lähtöasennon mallintaminen rannalla

Kaisan kanssa leireily on aina toiminut ihan huipusti!
Vielä viimiset päivät aikaa nauttia tästä kaikesta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti